-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:8065 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:2

به علت عدم اطلاع نسبت به انتخاب مرجع، مدتي بدون مرجع بوده و سپس از ميان مراجع، آيت الله فاضل را به جهت اين كه در بين عوام مشهور بود،انتخاب كردم تا به وظيفة خود عمل نمايم، امّا متوجه شدم انتخاب من بدونعلم نسبت به شرايط مرجعيت بوده است. با وجود چنين انتخابي به عنوان محصل به شهرستاني كه 23 كيلومتر با رسوتاي ما فاصله دارد، منتقل شدم و هر هفته به خانه باز ميگشتم و در مدت دو سال نمازم را كامل خواندم و روزه هم گرفتم. با چنين شرايطي اكنون مقام معظم رهبري را به عنوان مرجع انتخاب كرده ام. حكم نماز و روزه در آن دو سال چيست؟ اگر نماز من شكسته بوده، قضاي آن چگونه است؟ آيا فقط نمازهاي چهار ركعتي قضا شود يا تمامي نمازها؟

خواهر گرامي! دانش آموز و محصلي كه كثير السفر باشد،يعني هر هفته به مسافرت برود و آخر هفته به وطن بازگردد، مانند جنابعالي، هم به فتواي آيت الله فاضل و هم به فتواي رهبر معظم انقلاب، نمازش در سفر شكسته است و نمي تواند روزه بگيرد، ولي چون ايشان در اين مسئله رجوع به مرجع ديگر را اجازه مي دهند،1[1] در اين مسئله به فتواي آيت الله بهجت عمل كنيد. در صورت رجوع به آيت الله بهجت نمازهايي كه آن دو سال خوانده ايد صحيح است و احتياجي به قضا ندارد و روزههايتان نيز صحيح است و قضا لازم ندارد.2[2]

امّا اگر بخواهيد در اين مسئله از رهبر معظم انقلاب تقليد كنيد و به مرجع ديگر رجوع نكنيد، فقط نمازهاي چهار ركعتي را بايد قضا كنيد و روزه ها را نيز بايد قضا كنيد.



[1]در مسئلة رجوع از مرجع زنده به مرجع زنده، آيت الله خامنه اي احتياطميكند. در اين احتياط به آيت الله بهجت رجوع كنيد، در نتيجه در مسئلة كثيرالسفربه آيت الله بهجت رجوع مي كنيد و نماز و روزه شما در آن دو سال صحيح بوده و نيازبه قضا ندارد.

[2]سؤال از دفتر آيت الله خامنه اي و توضيح المسائل آيت الله بهجت، مسئلة5 و 6.



مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.